Om Duetten på Pletten

Vore veje krydsedes første gang i 1996, da Troels Kold, daværende Operachef på Den Jyske Opera, satte Stravinskys opera ”Lastens Vej” op. Vi sang de to hovedpartier som henholdsvis Tom Rakewell og Ann Trulove. Det blev starten på et langt venskab, både privat og i professionelle sammenhænge.

Senere kreerede vi i samarbejde med Troels Kold og pianisten Thomas Rischel DogmeOpera-konceptet. I første omgang forestilling ”DogmeOpera”, som turnerede landet rundt i Den Jyske Operas regi, siden skabte vi så selv forestillingen ”To mand frem for en Diva”, som ligeledes spiller i hele Danmark. Læs om ”DogmeOpera” på: www.dogmeopea.dk

Efter utallige opfordringer har vi nu udviddet vores samarbejde til ”Duetten på Pletten”, som kan nå ud til et langt bredere publikum. Det være sig de klassiske koncerter, kirkekoncerter, underholdning i privat regi og meget meget mere. – Kun fantasien sætter grænser…

Elsebeth Dreisig

Jeg er en alsidig sanger, der er stolt over at kunne fortælle, at jeg, siden jeg blev færdig uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, har kunnet levet af min stemme og min dramatiske udstråling. Jeg har mest sunget i Danmark – et valg jeg gjorde, da jeg blev mor for første gang. Jeg syntes faktisk, at Danmark var et ret stort land, når jeg sad en aften i Ålborg efter en koncert eller en forestilling og familien var i København.

Jeg har sunget stort set alle steder i Danmark, også i mange private hjem og slotte og haver! Med ”Undergrunden” i Odense, Århus Sommeropera på Helsingør Teater og andre små og store kompagnier. Min tilknytning til Den Jyske Opera, hvor jeg sang sammen med Jan for første gang, har i en lang årrække ført mig vidt omkring i operarepertoiret og givet mig mulighed for at synge store ønskeroller, senest Violetta i Verdis opera ”La Traviata”.

Det Kongelige Teater har også været en stor del af mit liv og dér har jeg sunget flere partier – bl.a Musetta i ”La Bohéme”.

Klik ind på min egen hjemmeside www.elsebethdreisig.dk og læs mange flere detaljer om mit professionelle virke. – Der er også billeder…


Jan Lund

Gennem mine år som klaverstuderende på konsevatoriet blev jeg klar over, at jeg langt hellere ville stå i rundingen af flyglet, end sidde ved tangenterne… Så efter endt klavereksamen sadlede jeg om, og tog en sanguddannelse.

Som tenor i det lyriske fag, har jeg sunget som solist på alle de danske operascener – som på en del udenlandske – lige fra de små kammeroperaer til Den Jyske Opera – hvor jeg sang sammen med Elsebeth for første gang – og til Det Kongelige Teater. Ud over operaerne har jeg ligeledes sunget en utal af koncerter over det ganske danske land i koncertsale, i kirker, i haver, i private hjem, på museer, på restauranter, til fester og mange, mange flere utrolige steder…

Repertoiret spænder altså over alt fra opera, til lied – fra kirkelig musik til musicals – fra ny kompositionsmusik til viser og danske sange – som solist og i ensambler, og i duetsamarbejde med Elsebeth her i Duetten på Pletten.

Læs mere om mine roller og meget andet på www.jan-lund.com


Akkompagnatører

Vi arbejder sammen med en bred vifte af landets fornemmeste pianister, organister og guitarister. Så som for eksempel:

Pianister:

Thomas Rischel
Carol Conrad
Lars Sømod Jensen
Madeleine Sjöstrand
Chresten Stubbe Teglbjerg

Christian Vestergaard
Peter Pade
Charlotte Tanning
Vita Kold
Henrik Metz

Organister:

Lars Sømod JensenFlemming Dreisig

Steen Wrensted Jensen
Henrik Metz

Guitarister:

Kristian Gantriis
Erling Møldrup

Michael Nordman Jørgensen